Grønn thaicurry

Grønn thaicurry

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 16.02.17 | Sist redigert: 28.01.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: ca 17 gram, hvorav ca 8 gram er fiber

Frisk og grønn thaicurry er perfekt middag når du trenger noe raskt og godt.

Annonse

Jeg pleier å jukse å bruke ferdig thai-currypaste, fordi det er både raskt og godt. Du kan selvfølgelig bruke de grønnsakene du har (de må ikke være grønne).

Tilsett gjerne også fisk eller bønner hvis du vil det. Serveres som den er, eller ev. med fullkornsris eller quinoa. Topp med fersk koriander!

PRØV GJERNE: Gul curry med søtpotet og bønner

Ingredienser:

Gir omlag tre porsjoner.

  • 1- 1/2 purreløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1-2 ss revet ingefær
  • Olje til steking
  • 1-2 ss currypaste – jeg bruker rød (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
  • 1/2 squash
  • 1/2 brokkoli
  • 200 g grønne erter
  • 100 g sukkererter
  • En god neve spinat
  • En boks kokosmelk (400ml)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts eplesidereddik / sitron

Til servering:

Annonse
  • Fersk koriander
  • Sesamfrø
  • Ristede nøtter (cashewnøtter eller peanøtter)

Fremgangsmåte:

Stek finhakket hvitløk, chili, ingefær og purreløk mykt i litt olje. Tilsett currypaste. Stek videre og tilsett resten av grønnsakene.

La det hele surre noen minutter før du heller i kokosmelk. Smak til med eddik og soyasaus. La småputre noen minutter til grønnsakene er passe myke.

PRØV GJERNE: Thaisuppe med rød curry og tofu

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: