Glutenfri superfrokost: Bokhvete- og chiagrøt

Glutenfri superfrokost: Bokhvete- og chiagrøt

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.06.15 | Sist redigert: 28.01.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 30 gram per porsjon, uten topping

Denne grøten er rett og slett en skikkelig superfrokost, med glutenfri og proteinrik bokhvete og næringsrike chiafrø.

Annonse

Bokhvete er faktisk ikke i hvetefamilien, selv om kanskje navnet tilsier det. I virkeligheten er det en proteinrik nøtt. Dette er en frokost som jeg lover vil holde deg gående i mange timer, samtidig som både magen din og munnen din vil bli ganske så happy.

Denne lille herligheten krever litt planlegging kvelden i forveien med bløtlegging av bokhveten, men til gjengjeld slipper du å tenke på hva du skal spise når du står opp, for frokosten står allerede klar i kjøleskapet! Bra greie, sant?

Om ønskelig kan du bytte ut chiafrøene med linfrø (gjerne knuste), men da vil jeg anbefale og redusere melkemengden noe.

PRØV OGSÅ: Blå frokost-smoothie med havregryn

rawbokhvetechiagrøt3-643x600

Glutenfri bokhvete-og chiagrøt 

1 porsjon

Annonse

1/2 dl bokhvete
2 ts chiafrø
1,5 dl valgfri melk (soyamelk er veldig godt i denne sammenhengen)
1 ts kardemomme
1 ts kanel
eplemos/sukkerfritt eplesyltetøy
frukt & bær til servering

PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlig grønnsakssmoothie

Fremgangsmåte:

Denne grøten er best å lage kvelden i forveien, men det går lekende lett. Bokhveten må bløtlegges i vann minst en halv time før det blandes med de andre ingrediensene. Dekk bokhveten med vann, og la det stå en stund. Hell deretter av vannet, og bland bokhveten med krydder, melk og chiafrø i en lufttett boks, gjerne et syltetøyglass.

Sett i kjøleskapet over natten. Neste morgen blander du grøten med 1 ss eplemost, og topper det hele med masse deilig frukt og bær.

GOD MORGEN!

Beste hilsner fra,

Hanna Dale

PRØV OGSÅ: Frokost: Kald quinoagrøt med havre og linfrø

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: